Традиции в кремирането

Кремацията е погребален или пред-погребален ритуал като алтернатива на традиционното полагане на непокътнатото мъртво тяло в ковчег.
Кремираните останки (известни също като "кремаини" или просто "пепел"), не представляват риск за здравето, те могат да бъдат, положени в урнова ниша в гробищен парк, погребани в гроб или да бъдат задържани от роднините, съхранявани или разпръснати по различни начини.

кремация бургас

Кремацията е алтернатива на погребението като присъства по различен начин в погребалните практики. Някои семейства извършат погребалния ритуал преди кремацията, а други предпочитат кремацията да се извърши преди погребението. В много страни, кремацията обикновено се извършва в крематориум. Някои страни, като Индия и Непал, предпочитат алтернативни методи, като откритата кремация.

Вижте също: урни

(Запечатана овална урна, показваща капсулата от пепел, съдържаща останките на мъртвите, заедно с името и датите

Изгаряне и съхранение на пепелта

Ковчега, с тялото на починалия, се поставя в кремационната ретарта и се изгаря при температура от 760 до 1150 ° C. По време на процеса на кремация по-голямата част от тялото (особено органите и другите меки тъкани) изгарят от високата температура;. Процесът обикновено отнема от 90 минути до два часа, като по-големите тела отнемат и повече време.

Бижута, като огърлици, часовници и пръстени, обикновено се отстраняват преди кремацията и се връщат в семейството. Имплантирани устройства По време на кремацията медицинските импланти и устройства могат да причинят изненадващо големи и опасни експлозии, затова е задължително те да бъдат предварително премахнати.

Вижте също: урни

(Запечатана овална урна, показваща капсулата от пепел, съдържаща останките на мъртвите, заедно с името и датите


Урна с пепелУрна/Капсула

- отворена с пепел, показваща тленните останки на починалия